Co je postCOVID syndrom? Pneumologové z FN Olomouc pořádají webinář pro veřejnost i praktické lékaře

21. 1. 2021

Dva webináře - jeden určený praktickým lékařům a druhý pro širokou veřejnost - na téma možných následků prodělání nemoci COVID-19 si na konec ledna připravili odborníci z Kliniky plicních nemocí a tuberkulózy Fakultní nemocnice Olomouc. Mají přitom o čem referovat: od dubna letošního roku vyšetřili již na 600 pacientů ve specializované poradně, která se právě touto problematikou zabývá. Webinář pro veřejnost se uskuteční 26. ledna, akce pro praktické lékaře přijde na řadu o dva dny později.

Jak se může COVID projevit na plicích? Kdy vyhledat pneumologa? Kam se mohu se svými potížemi obrátit? Nejen tyto, ale i další otázky spojené s následky onemocnění COVID-19 budou zodpovídány odborníky z Kliniky plicních nemocí a tuberkulózy FN Olomouc v rámci webináře pro veřejnost, který začne v úterý 26. ledna v 17.30 hodin. Během webináře bude také prostor na zodpovězení dotazů z publika. Webinář můžete sledovat na webových stránkách Kliniky plicních nemocí a tuberkulózy.

O dva dny později ve stejném čase se uskuteční webinář pro praktické lékaře. Jeho tématy budou protrahovaný a chronický kašel u pacientů po infekci COVID-19, diagnostika a terapeutické možnosti, diferenciální diagnostika dušnosti u postCOVID syndromu, kortikoterapie plicního postižení v rámci postCOVID syndromu a fungování ambulance postCOVID péče Kliniky Plicních nemocí a tuberkulózy FN olomouc. Přihlašování je možné ZDE, další postup je stejný jako u přihlašování veřejnosti o dva dny dříve.